Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„…egy összekuszált világ emberiségének lelkiismerete vagyok.”

(Wass Albert)

 

 

 

Tisztelt Honfitársaink, kedves Barátaink!

 

Immár második alkalommal kerül megrendezésre Tapolcán, a Tamási Áron Művelődési Központban, 2010. január 10-én, 17 órai kezdettel, a „Wass Albert Emlékest”. Az est előadói olyan tapolcai és a környékén élő honfitársaink, akik nagy tisztelői egy olyan írónak, akit méltán nevezhetünk a modern magyar irodalom egyik szellemóriásának.

Ebben az értékvesztett világban fontosnak tartjuk, hogy rendezvényünkkel felhívjuk a figyelmet, a 20. századi magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának munkásságára, akit a múlt rendszer, az író érdemeihez méltatlan módon, igyekezett háttérbe szorítani, majd elfeledni és elfeledtetni.

Wass Albert mind a mai napig egyike, a magyar irodalom legvitatottabb személyiségeinek. A hivatalos irodalomtörténet mintha tudomást sem venne róla, miközben vannak olyan kritikusok, akik a legnagyobbak között emlegetik. Alakja köré, politikai felhangoktól sem mentes kultusz teremtődött mind Erdélyben, mind pedig Magyarországon. Az erdélyi gróf személyét legendák övezik: felterjesztették irodalmi Nobel-díjra,valamint Olimpiát nyert.

A Tapolcaiak a Nemzetért Egyesület, immár hagyományt teremtő módon tiszteleg az írófejedelem Wass Albert emléke előtt. Olyan egyedülálló Emlékest keretében igyekszik bemutatni az egyik legnagyobb magyar író életét és munkásságát, melyen az előadók maguk is olyan lelkes olvasók, akik Wass Albert eszmeiségét és gondolatait magukénak vallják.

Wass Albert művészetéből olyan erő sugárzik, amivel az őt olvasó felvérteződik, megerősödik, lelki útmutatást nyer.

Várjuk rendezvényünkre mindazokat, akik szeretnék átélni azokat az érzéseket, melyek a világban szétszóródott valamennyi magyar szívét azonos ütemben dobogtatják!

 

 

Tisztelettel:

Szalkai Zsolt

Egyesületi elnök

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.