Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Barátaink, Tisztelt Honfitársaink!

 

 

 

2009 novemberében a kettőskereszt-állításunkkal nyilvánosan is hitet tettünk világnézetünk, nemzeti identitásunk és a kárpát-medencei magyarság együvé tartozása mellett. Ez volt az első komolyabb lépés azon az úton, mely nemzeti jelképeink rehabilitációját és nemzettudatunk újjáélesztését szolgálja szűkebb hazánkban, Tapolcán. Ősi, kizárólag a magyarságra jellemző és a magyar mondavilágot jellemző jelképrendszerünknek számtalan szereplője, eleme ismert. Ugyanakkor, mégis szomorúan tapasztalja a magyar érzelmű ember, hogy szűkölködünk ezekből a jelképekből, mikor utcáinkon, tereinken körültekintünk.

Egyesületünk tagsága ezért a következő vállalást tette:

2010. augusztus 20-án, államalapító királyunk Szent István előtt tisztelegve, valamint fejet hajtva jeles őseink előtt, Tapolcán Turul szobrot avatunk!

 

E vállalás, vagy ha úgy tetszik küldetés, egyesületünk jelenlegi anyagi lehetőségeit meghaladja. Szeretnénk, ha a szobor felállítása lehetőséget nyújtana arra, hogy az éledező helyi közösség tagjai újra egymás felé forduljanak, segítsék egymást egy magasztos, közös cél elérésében!

Kérünk tehát mindenkit, aki a magyar nemzet, az ország és Tapolca iránt felelősséget érző polgárnak tekinti magát, segítse ügyünket. Várjuk vállalkozók, intézmények, magánszemélyek és baráti társaságok felajánlásait. Bármilyen segítséget szívesen fogadunk: anyag, szakmunka, pénzbeli hozzájárulás egyaránt értékes segítség.

E-mail címünk: tapolcaiak.a.nemzetert@postafiok.hu

Számlaszámunk: Balaton-felvidéki Takarékszövetkezet 72800054-15526490
IBAN kód: HU-88-72800054-15526490-00000000

 

 

 

Tisztelettel

 

Szalkai Zsolt

egyesületi elnök

 

 

 

 

 

Tapolca, 2010. január 4.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.