Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagy veszélyben van a kárpátaljai II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola.

2011.08.31

Járuljon hozzá ön is A BEREGSZÁSZl MAGYAR FŐISKOLA tetőszerkezetének felújításához
Nagy veszélyben van a kárpátaljai II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola.

Ha hamarosan nem sikerül felújítani a tetőszerkezetet, akkor veszélybe kerülhetnek az eddig felújított részek, de akár az egész iskola is. Az iskola egy fabatka állami támogatást sem kap, ezért fontos nagyon a magyarok segítsége.

A beregszászi főiskola épületében nem csak tanítás folyik, hanem ez a helyi magyarság kulturális központja is, nemzeti ünnepek és rendezvények állandó színhelye.
A főépület tetőszerkezete összesen 5600 négyzetméter felületű. Ennek befedéséhez 270 ezer cserép szükséges. A munkálatok költségeivel együtt egy hódfarkú agyagcserép ára 48 hrivnya vagyis 1 800 forint.

Az ön által vásárolt cserépről névre szóló számozott tanúsítvány készül. Neve felkerül a főiskola honlapjára, valamint arra a tisztelettáblára, amelyet a főiskola bejáratánál helyezünk el a tetőszerkezet megújulása után.

A Hagyományörző Kulturális Szövetség (HID) felvállalta, hogy támogatja a beregszászi tanárképző iskola ügyét. Ezért gyüjtést szervezünk és kérjük segítségét minden magyar érzelmű honfitársunknak. Az adományozók listáját a Magyar Élet hasábjain is közöljük.

Várjuk támogató adományaikat!

Csekket, money ordert az adományozó(k) nevének feltüntetésével kérjük a NSWHID címére küldeni:
Po Box 522, Winston Hills, NSW 2153